Läppäri hajosi? Kannattaako korjaus

Usein käy niin, että kannettava hajoaa juuri takuun umpeuduttua tai huonolla säkällä jo takuun aikana.
Takuuaikana rikkoutuminen rajaa korjaus mahdollisuuden kahteen vaihtoehtoon: jos rikkoutuminen on laiterikko ilman iskua tai pudotusta, se yleensä korvataan vakuutuksesta. Omavastuu riippuu ottamastasi vakuutuksesta.

Useimmat vakuutusyhtiöt vaativat korjausarvion, jossa määritellään miksi rikkoutunut ja minkä arvoinen vastaava kannettava nykypäivänä ellei kyse uudesta. Ja lopuksi mitä maksaa korjaaminen, jos mahdollista. Omavastuun ollessa korkea kannattaa pohtia miten etenee asiassa.

Korjaushinta määräytyy miten on rikkoutunut

Jos vika on ohjelmistossa, ei ole vielä hohtimet kaivossa. Järjestelmän voi palauttaa takaisin siihen ajankohtaan ennen ongelmaa tai jos vika on isompi, niin asentaa koko käyttöjärjestelmä uudelleen.

Jos laite ei ole 2-3 vuotta vanhempi, jälkimmäisessä tapauksessa on myös edullista päivittää samassa yhteydessä nopeampi kiintolevy samalla kertaa SSD-levyksi. Niiden hinnat on jo tippuneet kohtalaiselle tasolle niiden yleistyttyä.

Hyötynä tässä on jatko-aika kannettavallesi ja järjestelmän nopeus kasvaa vähintään 10-20%. Uudet SSD levyt ovat nopeampia tallentaa ja lukea tietoa, kuin vanhan malliset kiintolevyt.

Lue lisää palveluistamme.

Jos vika on laitteistossa

Tällöin kannettava ei lähde välttämättä käyntiin, jokin laite yleensä kiintolevy on tiltissä ja käynnistystiedostot on “sekaantuneet” ja estää käynnistämisen.

Jos kuitenkin käynnistyy, ja vika on muulla esim. langaton verkko ei toimi. Vika voi johtua komponentin ylikuumenemisesta tai laiteohjain on päivittynyt vääränlaiseksi, esim. Windows päivityksen jälkeen.

Vian korjaus vaihtamalla osa voi tässä kohtaa olla kallis tai mahdoton varaosien saatavuuden kanssa.

Vian ollessa näyttöpaneelissa, varaosat on aika arvokkaita. Kiintolevy viat, varaosat on aika edullisia.

Jos kannettavan emolevyssä vikaa tai koneen sammuessa yhtäkkiä, vika voi olla ylikuumeneminen tai laiteohjain vika näytönohjaimessa, mahdollista korjata, mutta kallista.

Yleensä ei kannata korjata, ellei takuu voimassa.

Pelasta tiedostot ja valokuvat

Teemme yhteistyötä Ahlberg Data Oyn kanssa.

Pelastamme datan kaikilta tallennuslaitteilta

Palautamme tietoja  kaikilta elektronisilta tallennuslaitteilta, esimerkiksi rikkoontuneelta kovalevyltä, kaatuneelta serveriltä, puhelimelta, tablettitietokoneelta, USB-tikulta ja SSD-kovalevyltä.

Ota yhteyttä ja toimitetaan laitteesi tietojen palautukseen.